عایق صوتی دیوار، راهکار رهایی از سر و صدای همسایگان

عایق بندی صوتی دیوار مشترک آپارتمان

 از سرو صدای همسایگان خود در عذابید؟ در انجام کارهای روزمره‌تان تمرکز ندارید؟ مدتهاست که حسرت یک خواب راحت در آپارتمان خود و بدور از هرگونه سر و صدایی را دارید؟ دوست دارید که در سکوت بروی مبلمان خود نشسته و در آرامش کتاب خود را مطالعه کنید؟  استفاده از عایق صوتی دیوارهای مشترک راهکار رهایی از سر و صدای همسایگان است.

در این مقاله  شما با پیشنهادات کاربردی و اقتصادی جهت رفع مشکل انتقال سر و صدای درونی و بیرونی در آپارتمانها آشنا خواهید شد. همچنین اصول عایق بندی درست دیوارها، کف و سقف در آپارتمانها توضیح داده شده است.

 

ضرورت ایجاد و برقراری آرامش در آپارتمانها

امروزه یکی از پارامترهای مهم در خرید یا اجاره آپارتمان از سوی خریداران و مستاجران ، نبود سروصدا در آپارتمانها مسکونی و ساختمانهای اداری است. به عبارت بهتر تا از داشتن آرامش در محیط آپارتمان خود مطمئن نشوند اقدام به خرید یا اجاره واحد مورد نظر خود نخواهند کرد. برقراری سکوت و آرامش در یک آپارتمان جزو پارامترهای مهمی است که مشاوران املاک در حین معرفی آپارتمانها بر روی آن تاکید زیادی کرده ونبود صداهای مزاحم در یک آپارتمان به عنوان یک امتیاز بزرگ مطرح می‌شود.

برقرای آرامش و نبود صداهای ناخوشایند دیگران یک عامل مهم در بهبود کیفیت زندگی ساکنان یک آپارتمان و رضایت آنها دارد. چرا که این امکان رابرای ساکنان  فراهم می‌شود تا استراحت بهتری داشته و بر کارهای روزمره خود تمرکز بیشتری داشته باشند. بسیاری افراد به دلیل صدای بلند همسایگان و برهم خوردن آرامش ساکنان،  تصمیم به تغییر محل زندگی خود گرفته اند. این موضوع در آپارتمانهای با تعداد واحد بالا، بیشتر دیده می‌شود.

عایقبندی صوتی دیوارها و کاهش سر و صدای همسایگان در آپارتمان

راهکارهای کاهش سرو صدا در آپارتمانها چیست؟

صدای بلند تلویزیون همسایه، صدای مهمانی‌ها و دور همی‌های آنان، صدای کودکان، صدای پای همسایگان، صدای تمرین موسیقی همسایه، صدای جریان آب، صدای شلوغی و هیاهوی خیابان و … در صورتی که ساختمان اصولی و کارشناسی شده عایق بندی نشده باشد و یا از عایق های غیر مرغوب استفاده شود، بعد از مدتی برای ساکنان آپارتمان غیر قابل تحمل شده و بسیار آزار دهنده می‌شود.

حال سوال اینجاست که راه حل انتقال صدا در آپارتمانها چیست؟ چه راهکارهایی وجود دارد تا از ورود  سر و صدای همسایگان به آپارتمان خود جلوگیری کنیم؟ در این مقاله قصد داریم تا به این سوال پاسخ دهیم. برای حل این مشکل راهکارهای ساده و کاربردی وجود دارد که در دو بخش به صورت زیر ارائه می گردد:

  • عایقبندی صوتی دیوارها، کف و سقف آپارتمانها و ساختمانها در حین ساخت (عایق بندی صوتی توکار)
  • عایقبندی صوتی دیوارها و سقف آپارتمان‌های ساخته شده و دارای سکنه (عایق بندی صوتی روکار)

 

در ادامه به شرح کامل هریک از روشهای عایق بندی صوتی در ساختمانها خواهیم پرداخت با ما تا اخر این مقاله همراه باشید.

                                             

در ابتدا اجازه بدهید تا شما را با عایق و عایقبندی صدا بیشتر آشنا کنیم.عایقبندی صوتی دیوارها.

عایق صوتی چیست؟ این عایق چگونه عمل می‌کند؟

عایق صوتی یا صدا پوششی است که برای کاهش صدا و عبور آن از محیطی به محیط دیگر استفاده می‌شود. این عایق ها که معمولا به صورت فومی هستند، بر قسمت های مختلف دیوار، کف و سقف مکان های مختلف نصب شده و به عنوان یک تکنولوژی نوین سازگار با محیط زیست، نقش بسیار زیادی در کاهش آلودگی صوتی دارداین عایق در مقابل انواع صدا ها مانند سدی قرار می‌گیرد و سکوت را برای افراد به ارمغان می آورد. به همین دلیل وجود عایق صوتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هر محیط و ساختمانی برای فراهم کردن آرامش ساکنین به آن نیاز دارد.

 

انواع مواد عایق صدا در انواع و اشکال مختلف در بازار موجود است که بر اساس شرایط و میزان صدای محیط استفاده می‌شود. جهت آشنایی کامل با 25 عایق صوتی برتر در صنعت ساختمان کلیک کنید.

 

عایق صوتی پر کاربرد در جهت جلوگیری از ورود صدا به ساختمان

  • عایق صوتی الاستومری (دو نوع)

این روزها یکی از محبوب ترین عایق‌های صدا در ایران، عایق صوتی الاستومری است. این عایق بدلیل خواص فیزیکی متفاوت و بازدهی بالا، از نظر مهندسان و پیمانکاران به عنوان برترین و بهترین عایق صوتی بیان می‌شود. این عایق در دو نوع پانلی و شانه تخم مرغی در بازار وجود دارد که در ادامه به توضیحات بیشتری در این زمینه خواهیم داد.

اگر به اطلاعات بیشتری در مورد عایق الاستومری نیاز دارید مطالعه این مقاله به شما کمک میکند: هرآنچه که باید در مورد عایق الاستومری بدانید

نوع اول: عایق اکوستیک یا پانلی

از این نوع محصول به عنوان عایق صوتی با عملکرد جذب صدای بالا و قابل استفاده در کف‌ها، دیوارها، سقف‌ها، خطوط لوله، دستگاه تهویه مطبوع و سایر دستگاههای تاسیساتی می باشد. عایقهای اکوستیک یا پانلی به علت مقاومت مکانیکی بالا دارای دوام و استحکام بیشتر نسبت به سایر عایقهای تاسیساتی بوده و این ویژگی سبب شده است تا بتوان از این محصول در زیرسازی پروژه‌های ساختمانی و صنعتی بهره برد.

عایق صوتی پنلی اکوستیک (الاستومری) جهت عایقبندی صوتی دیوارها

                                                         عایق صوتی پنلی اکوستیک (الاستومری)

با بکارگیری این عایق علاوه بر ضد صوت بودن آن، از خاصیت‌های مهم دیگر این عایق از جمله ضد برودت و ضد حرارات بودن این محصول بهره خواهید برد. این محصول بعنوان عایق حرارتی وعایق  برودتی نیز کاربرد دارد.  امروزه این عایق به دلیل مزایای بالای آن انتخاب اول سازندگان و مجریان پروژه های ساختمانی قرار گرفته است. جهت آشنایی با مشخصات فنی این عایق اینجا کلیک کنید.

 

نوع دوم: عایق یا فوم شانه تخم مرغی

عایق های شانه تخم مرغی نوعی عایق اسفنجی است. این عایق اغلب برای عایق کاری سقف، دیوارها و پشت درب استودیوها، کارخانجات صنعتی، سینماها، آمفی تئاترها و مکان های ضبط صدا بکار می‌رود. این عایق طیف وسیعی از صدا با فرکانس بالا را جذب می‌کند و مانع از بازگشت صدا می‌شود. نصب آسان، وزن سبک، قیمت مناسب، زیبایی، کارایی بالا از جمله ویژگی های بارز این محصول است. این ویژگی‌ها باعث شده است که این عایق به گزینه ای مناسب و مقرون به صرفه برای مصرف کنندگان تبدیل شود.

پنل شانه تخم مرغی آکوستیک یک عایق حرارتی و برودتی نیز هست. این فوم یک عایق روی کار محسوب می‌شود و بخاطر ظاهر زیبایی آن، دیگر نیاز به کناف و یا انواع مختلف دیوارپوش نیست. پشت این عایق چسب دارد و به آسانی برروی انواع سطوح گچی، شیشه ای، چوبی، فلزی و … نصب می‌شود.

عایق صوت شانه تخم مرغی الاستومری

                                                        عایق صوت شانه تخم مرغی الاستومری

امروزه از این عایق می توان به عنوان جایگزین مناسب برای عایق پشم سنگ و پشم شیشه استفاده نمود. دیگر ویژگی های این محصول شامل عدم نفوذپذیری، مقاومت در برابر حرارت، عمر طولانی، ضریب حرارتی بالا، انعطاف پذیری ایده آل و وزن سبک می باشند.

یکی از مهمترین تولید کنندگان عایق اکوستیک در ایران، گروه صنعتی لینکران است که مجموعه آریا نوین پارسه نماینده انحصاری این برند در مرکز کشور محسوب می‌شود.  در مورد ما بیشتر بدانید.

 

  • پشم شیشه

یکی از قدیمی ترین عایق های صوتی در صنعت ساختمانی، عایق صوتی پشم شیشه است. این عایق در حدود 40 سال است که در ایران تولید و استفاده می‌شود. پشم شیشه از انواع  الیاف معدنی است. در واقع پشم شیشه نوعی عایق حرارتی صوتیاست. این عایق از مواد بازیافت شده از جمله شیشه ذوب شده همراه با مقداری ماسه معمولی و رزین ساخته شده است. الیاف پشم شیشه بسیار کوچک و ریز وسوزنی شکل می باشد. یک رول از پشم شیشه معادل حداقل 10 بطری شیشه بازیافتی است. پشم شیشه به صورت رشته‌های پشم شیشه یا شیشه ای تولید می شود و شامل الیاف استوانه‌ای نسبتا کوتاه طولی است. اصطلاح پشم نیز مترادف با فیبر بازیافتی یا ضعیف شده میباشد.

استفاده از این عایق نیاز به تدابیر خاصی دارد چرا که در صورت تماس مستقیم با این عایق مشکلات پوستی، مشکلات تنفسی، مشکلات ریوی و از همه مهمتر ضعف در دید ایجاد می‌شود.همچنین این عایق خاصیت ضد برودتی نداشته و در برابر رطوبت مقاومت کمی دارد. به همین خاطر محبوبیت عایق پشم شیشه در بین پیمانکاران روز به روز رو به افول است.

عایقبندی صوتی دیوارها.

  • پشم سنگ

پشم سنگ یک عایق صوتی-حرارتی با الیاف معدنی میباشد. نام و نشانی که به این محصول داده شده است به‌اندازه‌ای گویا است که شاید نیاز به توضیح چندانی نباشد. این محصول ساختمانی از الیاف سنگی ساخته شده است. سنگ اصلی در فرآیند تولید پشم سنگ یک سنگ آذرین به نام بازالت است که در حرارت‌های بالا ذوب می‌شود و سپس تحت یک فرآیند خاص به صور الیافی بسیار نازک در می‌آید. این الیاف نازک در مراحل بعدی فرآیند به صورت‌های مختلفی بسته بندی می‌شوند تا در کاربردهای مشخصی به مصرف برسند. برای ایجاد چسبندگی مناسب میان الیاف معدنی در پشم سنگ عمدتاً میزان 3 درصد رزن و مواد چسبنده نیز به این ترکیب اضافه می‌کنند.عایقبندی صوتی دیوارها

از مشکلات استفاده از این عایق می‌توان به ضخامت بالای مواد نیاز جهت موثر واقع شدن این عایق اشاره کرد. همچنین تماس با آن باعث ایجاد برش هایی در پوست می شود. همچنین  استفاده از این عایق و استنشاق آن موجب تحریک ریه ها می‌شود.

عایق پشم سنگ و پشم شیشه

                                            عایق پشم سنگ و پشم شیشه و آلرژی زا بودن آنها

انواع عایق صوتی دیوارها 

عایق صوتی دیوار به دو صورت روکار و توکار است. عایق صوتی توکار قبل از نازک ­کاری ساختمان بر روی دیوار نصب می‌شود. انجام این عایقکاری در حین ساختمان سازی است.  عایق صوتی روکار پس از اجرای کامل ساختمان روی دیوار اجرا می‌شود. برای نصب این عایق نیاز به مصالح ساختمانی و بنایی نیست.

 

1-  عایق صوتی روکار دیوار مشترک برای کاهش صدا در آپارتمان

سروصدای محیط و همسایه ­ها که وارد آپارتمان ما می ­شود یکی از عوامل به هم زدن آرامش هستند. وقتی نمی ­توانیم منبع این صداها را کاهش دهیم چاره­ی ما اقدام از داخل خانه خودمان است؛ بهترین راه حل؛ استفاده از عایق­ صوتی برای دیوارهای مشترک است.

عایق صوتی پوششی است که در ساختمان استفاده می­ شود و از انتقال صدا بین دو فضا جلوگیری می­ کند. میزان جذب صوت توسط عایق صوتی به فرکانس صوت، اندازه و عمق عایق بستگی دارد. متریالی که برای عایق صوتی ساختمان استفاده می ­شود باید چگالی و ضخامت مناسبی داشته باشد. چگالی متریال مورد استفاده یکی از مهم ­ترین ویژگی­ های عایق صوتی است. عایق بر روی دیوار نصب می شود. این نوع از عایق ها معمولا با کمک اعمال زیرسازی هایی اولیه و یا در بعضی موارد بدون نیاز به آن، بر روی سطوح مختلفی از محیط داخلی خانه قرار می گیرند. عایقبندی صوتی دیوارها.

چه عایقی مناسب عایقبندی صوتی روی دیوار مشترک است؟

با اینکه ساختار عایق صوتی نمی ­تواند تضمین کننده عایق حرارتی بودن آن باشد ولی برخی از محصولات این ویژگی را دارند و در عین حال که عایق بسیار مناسبی برای سروصدا هستند، از انتقال گرما و سرما جلوگیری می‌کنند و به همین دلیل باعث حفظ و ذخیره انرژی در زمستان و تابستان می­ شوند. همچنین روش نصب آسان عایق صوتی روکار باعث راحت شدن کار عایق­ سازی ساختمان می­‌شود.

عایق های الاستومری اکوستیک این ویژگی را دارند که شما می­ توانید آنها را در اتاق خود به راحتی نصب کنید. برخی از آنها چسب مخصوصی دارند که کار شما را راحت می­ کند. از عایق معرفی شده و پرکاربرد تر در قسمتهای قبل، توصیه ما به شما استفاده از عایقهای پانلی و شانه تخم مرغی الاستومری است چرا که علاوه بر بی خطر بودن آن یک عایق صوتی، حرارتی و برودتی بسیار با کیفیت و با عمر بالاست.

به طور کلی باید بگوییم که انجام عایق صوتی، چه در دیوارها و چه در کف منازل، جدا از اینکه از چه شرکت، چه مواد و چه برندی خریداری و استفاده شده باشد، به تنهایی و به صرف ایجاد لایه ای به نام عایق صوتی روی دیوار و یا نقاط دیگر، کارساز و بر طرف کننده مشکل نیست، بلکه ابتدا باید مسئله با کارشناسان مطرح و ابعاد مشکل توسط مهندسین بررسی و نقاط و محل های دارای ایراد و نقص قبلا از اجرا اصلاح شده و در نهایت بهترین و به صرفه ترین راهکار متناسب با شرایط محل ارائه شود.

تیم مجرب آریا نوین پارسه در این زمینه  و حتی در صورت نیاز به بازدید رایگان از محل مورد نظر،  مشاوره های لازم در این خصوص را خواهند داد.

با کارشناسان ما تماس بگیرید.

   03132242937-03132242746

2- عایق صوتی تو کار در حین ساختمان سازی

در بیشتر موارد، عایق های صوتی در زمان ساخت خانه نصب می شوند و به همین دلیل نیز می توان آنها را در میان دیوار و به صورت توکار نصب کرد.عایق کاری صوتی توکار دیوار مشترک بهترین گزینه از نظر هزینه و راحتی نصب برای عایق کردن دیوار مشترک بوده که باید توسط سازنده ساختمان و قبل از مرحله نازک کاری انجام شود.

نکته قابل توجه این است که هزینه عایق کاری صوتی توکار دیوار مشترک خیلی کم تر از عایق کاری روکار است. عایق صوتی با ضخامت های مختلف می تواند میان دو لایه آجر یا سفال دیوار مشترک قرار بگیرد و به صورت خیلی ساده از مشکلات و سروصدای مزاحم و اضافی که در آینده نمود می کند، جلوگیری کند.

عایقبندی صوتی دیوارها

عایق صوتی مناسب جهت عایق بندی توکار ساختمان

بجز عایق شانه تخم مرغی که گزینه مناسبی برای عایق بندی در داخل کار نیست، عایقهای صوتی دیگر بسته به میزان بودجه و انتظارات شما، در عایقبندی بین درزهای دیوار بکار می‌رود.

از میان عایقهای صوتی معرفی شده، تقاضا برای خرید عایقهای الاستومری رو به افزایش است. با وجود آنکه قیمت این عایق نسبت به دیگر عایقهای صوتی حرارتی، بالاتر است. این عایقها جایگاه ویژه ای در میان پیمانکاران و سازندگان و صنعتگران پیدا کرده است.  دلیل این استقبال کیفیت، دوام و استقامت، امن و غیر مضر بودن برای سلامتی، همزمان عایق صوتی، حرارتی و برودتی بودن آنها و دیگر مزایای بیشمار این عایقهاست.

 

این مقاله به شما پیشنهاد می‌شود: 7 نکته مهم قبل از خرید و نصب عایق الاستومری

لطفا جهت استعلام قیمت عایق های صوتی اکوستیک و شانه تخم مرغی با کارشناسان ما درمجموعه آریا نوین پارسه تماس بگیرید.

مشاوره، استعلام قیمت و خرید عایقهای صوتی الاستومری:      03132242937  –  03132242746

 

2 نظر در “عایق صوتی دیوار، راهکار رهایی از سر و صدای همسایگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با ما تماس بگیرید

با افتخار ، آماده پاسخگویی به سوالات شما هستیم.

09137305102

031-32242937

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.
سبد خرید

Size and packaging guidelines

Specification Chair Armchair Sofas
Height 37" 42" 42"
Width 26.5" 32.5" 142"
Depth 19.5" 22.5" 24.5"
Assembly Required No No Yes
Packaging Type Box Box Box
Package Weight 55 lbs. 64 lbs. 180 lbs.
Packaging Dimensions 27" x 26" x 39" 45" x 35" x 24" 46" x 142" x 25"
Specification Chair Armchair Sofas
Height 37" 42" 42"
Width 26.5" 32.5" 142"
Depth 19.5" 22.5" 24.5"
Assembly Required No No Yes
Packaging Type Box Box Box
Package Weight 55 lbs. 64 lbs. 180 lbs.
Packaging Dimensions 27" x 26" x 39" 45" x 35" x 24" 46" x 142" x 25"
Specification Chair Armchair Sofas
Height 37" 42" 42"
Width 26.5" 32.5" 142"
Depth 19.5" 22.5" 24.5"
Assembly Required No No Yes
Packaging Type Box Box Box
Package Weight 55 lbs. 64 lbs. 180 lbs.
Packaging Dimensions 27" x 26" x 39" 45" x 35" x 24" 46" x 142" x 25"
Specification Chair Armchair Sofas
Height 37" 42" 42"
Width 26.5" 32.5" 142"
Depth 19.5" 22.5" 24.5"
Assembly Required No No Yes
Packaging Type Box Box Box
Package Weight 55 lbs. 64 lbs. 180 lbs.
Packaging Dimensions 27" x 26" x 39" 45" x 35" x 24" 46" x 142" x 25"
Specification Chair Armchair Sofas
Height 37" 42" 42"
Width 26.5" 32.5" 142"
Depth 19.5" 22.5" 24.5"
Assembly Required No No Yes
Packaging Type Box Box Box
Package Weight 55 lbs. 64 lbs. 180 lbs.
Packaging Dimensions 27" x 26" x 39" 45" x 35" x 24" 46" x 142" x 25"
Specification Chair Armchair Sofas
Height 37" 42" 42"
Width 26.5" 32.5" 142"
Depth 19.5" 22.5" 24.5"
Assembly Required No No Yes
Packaging Type Box Box Box
Package Weight 55 lbs. 64 lbs. 180 lbs.
Packaging Dimensions 27" x 26" x 39" 45" x 35" x 24" 46" x 142" x 25"